Skinny Bohemians - 8. szülinap
Egy ideális koncert

-Milyen lehet egy idális koncert? - tettem fel magamnak a kérdést és próbáltam meg rá válaszolni. Hogy mire jutottam? Hát, ingyen van. Amikor bemegyek kedves emberek mosolyognak rám, üdvözölnek, pezsgot adnak a kezembe és befelé invitálnak. Akkor jön a kaja rész, lassagne, különféle saláták, húsok.

Persze eközben a zenészek velünk cseverésznek és több, még több ember mosolyog ránk.
Ekkor kezdtem én egy két héttel ezelotti koncertet furcsállani. Ez egy abnormális dolog, ilyen nincs! Átfutott az agyamon, hogy ha ilyen a fogadtatás, akkor a kutyának sem kell az a zene, amit játsszanak. És ez talán egy új trükk arra, hogy valaki felfigyeljen rájuk.

Ez sem nyert... A lottón se nyernék mostanában semmit.

A zene olyasmi mint az Oasis, egy kicsit zúzósabb, egy kicsit jobb...
Most már tényleg nem értettem semmit. Talán elérkezett az a nap, amikor semmibe se tudok belekötni? Oké, lezártam magamban a témát, gondoltam iszom egy sört és majd ha meglátom a számlát, akkor kicsit rosszabbra fordul a kedvem. Állok a bárpultnál, rendelek. Erre a pultos csaj mondja, hogy a zenekarnak a vendégei vagyunk.
Én? Akit nem is ismernek, hiszen a barátnom hívott el, aki az x. kocsmában találkozott valakivel, aki meghívta erre a koncertre, de o se tudta, hogy igazából kik ok. Csak annyit, hogy szülinaposok, ez már a 8. Megint egy tehetséges együttes, aki megérdemelte volna, hogy befusson. De ebbe inkább nem megyek bele.


Szóval tart a koncert, én elorébb tekintgetek. Vajon kik is zenélnek? Vajon jól nyomják? Ekkor szintén leesett az állam. Meglátom a leggyönyörubb gitárt. Epiphone SG, kétnyakú gityó. Ezt a barátaim csak piros batman gitárnak hívják, utoljára Cziránku Sándort (magyarország egyik legjobb gitárosa) láttam rajta játszani. Ehhez már kell tudás, nem csak egyszeru 3 akkordos pengetés.
Mi jöhet még ezután? Menni akartunk. De nem engedett az együttes addig el, amég nem adott a CD-jükbol egyet.

Akkor láttam a nevét, ami örökre bevésodik az emlékezetembe: Skinny Bohemians.
Most pedig itt ülök a fotelban, azóta még nem hallgattam bele, így nem is tudom mit vesztettem. Most már csak lazulok és arra gondolok, hogy ha ilyen dolgok is vannak, akkor még nincs elveszve annyira a világ.
- Csibu -
2001 május

www.underground.pcdome.hu